Προσφορά ΙΕΚ 2017: το 1ο εξάμηνο ΔΩΡΕΑΝ και 50% έκπτωση στα δίδακτρα
  Aθήνα 210 3306086        Θεσσαλονίκη 2310508410        Βόλος 2421091390

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας/Chef

Μπες στον κόσμο των γαστρονομικών ανακαλύψεων!

Η μαγειρική είναι τεχνική που γίνεται τέχνη και το επάγγελμα του σεφ είναι ένα από τα πιο δυναμικά της αγοράς όσον αφορά την απασχολησιμότητα και τις καλές απολαβές.

Αν σου αρέσει να δημιουργείς με φυσικές πρώτες ύλες συνδυάζοντας ποιότητα με γαστριμαργία, και δεν σε φοβίζουν οι γρήγοροι ρυθμοί της κουζίνας, το επάγγελμα του σεφ, μπορεί να σου ανοίξει προοπτικές που θα σε εντυπωσιάσουν!

• Κατάκτησε τα μυστικά του έμπειρου σεφ, από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.
• Απόκτησε αναγνωρισμένο κρατικό δίπλωμα, που σε οδηγεί σε υψηλόμισθες θέσεις εργασίας, αλλά και δυνατότητα έναρξης της δικής σου επιχείρησης.
• Γίνε γνωστός στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, μέσω της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και πρακτικής που παρέχουμε.
• Παρακολούθησε οποιοδήποτε σεμινάριό μας με προνομιακή έκπτωση, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και το βιογραφικό σου.


Το ΙΕΚ EUROTRAINING, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα και οργανωμένα επαγγελματικά εργαστήρια, διασφαλίζοντας στους σπουδαστές του, ευχάριστη και ποιοτικά ανώτερη κατάρτιση.

Μια ματιά θα σε πείσει.


Μαθήματα
Το Ιδιωτικό ΙΕΚ EUROTRAINING σού παρέχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, πρακτικής και κατάρτισης, καθώς και δυνατότητα παρακολούθησης επιπρόσθετων μαθημάτων.

Οι εκπαιδευτές μας είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου, που διδάσκουν με αγάπη και μεταδοτικότητα, όλα όσα χρειάζεται ένας σπουδαστής Μαγειρικής για να κατακτήσει το αντικείμενό του.

Τα μαθήματα που παρακολουθεί ο τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας/ chef είναι τα εξής:

• Τέχνη Μαγειρικής
Παρασκευή και σύνθεση εδεσμάτων ελληνικής και ευρωπαϊκής κουζίνας
• Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
Παρασκευή γλυκισμάτων και οργάνωση ζαχαροπλαστείου
• Τεχνικές εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός της σύγχρονης επαγγελματικής κουζίνας
• Έλεγχος εμπορευμάτων
Πρακτικά συστήματα για τον έλεγχο των υλικών και την ελαχιστοποίηση κόστους παραγωγής
• Οργάνωση και λειτουργία εστιατορίου
Διεύθυνση και οργάνωση της κουζίνας ενός εστιατορίου
• Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
Βασικές αρχές για κοστολόγηση των μενού
• Οινολογία
Ποικιλίες κρασιών και οι σχέσεις τους με τα φαγητά
• Υγιεινή και Ασφάλεια
Υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων και της κουζίνας
• Σύνθεση μενού
Δημιουργία μενού ανάλογα με την εποχή, την εθνικότητα και τις συνήθειες των πελατών
• Τεμαχισμός κρεάτων
Ποιότητα και τεμαχισμός κρεάτων
• Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
Χαρακτηριστικά, ιδιότητες τροφίμων
• Διακοσμητική παρασκευασμάτων
Σχεδιασμός και παρουσίαση εδεσμάτων εστιατορίου και ζαχαροπλαστείου
• Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
Πρακτική εξάσκηση στα εργαστήρια του ΙΕΚ
• Διαιτητική
Απαραίτητες γνώσεις για σωστή υγιεινή διατροφή
• Αρχές Οικονομικής
Βασικές αρχές διεθνών σχέσεων και συναλλαγών
• Γαλλικά/Αγγλικά
Ορολογία της ειδικότητας

Το Ιδιωτικό ΙΕΚ EUROTRAINING συνεργάζεται με κορυφαίες επιχειρήσεις του χώρου, όπου θα έχεις τη δυνατότητα να ξεκινήσεις τα πρώτα σου βήματα για πρακτική άσκηση είτε ακόμη και για απασχόληση, που θα σου ανοίξει το δρόμο της επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας!

Διεκδίκησε κι εσύ μια θέση εργασίας στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις!

Γίνε αξιόλογο στέλεχος σε:

• Εστιατόρια
• Ξενοδοχεία
• Κρουαζιερόπλοια
• Εταιρείες Catering
• Σε εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας
• Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων
• Επισιτιστικές Μονάδες Υγείας και Εκπαίδευσης
• Στη δική σου επιχείρηση

Αίτηση Ενδιαφέροντος για ΙΕΚ

Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Γράψου στο Newsletter μας