Έργο MESfiA: Διοργάνωση τριών ενημερωτικών ημερίδων με θέμα την «Αντιμετώπιση των ενεργειακών προβλημάτων σε απομακρυσμένες περιοχές»

Αντιμετωπίζοντας τα Ενεργειακά Προβλήματα Απομονωμένων Περιοχών-Σειρά Ημερίδων τον Απρίλιο σε Ν.Α.Ασία και Ευρώπη –Δυνατή και η διαδικτυακή αναμετάδοση.

Στα πλαίσια του Ερευνητικού προγράμματος Mastering Energy Supply focusing on Isolated AreasMESfIAπου χρηματοδοτείται από την Ε.Ε στα πλαίσια της Δράσης ERASMUS+ και συντονίζεται από τοΕλληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)και τον Επικ.Καθηγητή Αντ.Τσικαλάκη του τμήματος ΗΜΜΥ.Το συγκεκριμένο έργο φέρνει κοντά Φορείς τόσο από την Ε.Ε. όσο και από χώρες της Ν.Α. Ασίας προκειμένου να αναπτύξουν Εκπαιδευτικές Δράσεις μεταπτυχιακού επιπέδου σε διάφορα ζητήματα της ενεργειακής τροφοδοσίας απομονωμένων και νησιωτικών περιοχών.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν 3 ενημερωτικές ημερίδες (Workshops) τις πρώτες 10 ημέρες του Απριλίου.

H 1η ημερίδα, την 1η Απριλίου 2022 (8.30-14.30 ώρα Ελλάδας) διοργανώνεται Ημερίδα στο Χο Τσι Μινχ του Βιετνάμ από το Nong Lam University,εταίρο του έργου η οποία θα επικεντρώνει στις ιδιαιτερότητες αυτής της χώρας όσον αφορά τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών και ιδίως Βιομάζας και Ηλιακής Ενέργειας αλλά και στην παρουσίαση του Πρόγραμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών που αναπτύχθηκαν με τη βοήθεια του έργου και διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο αυτό και αλλά και από το University of Technology and EducationUniversity of Danang. Στο ίδιο πλαίσιο θα παρουσιαστεί και ο εξοπλισμός που αποκτήθηκε σε αυτά τα Πανεπιστήμια με τη Συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του προγράμματος MESfIA.

Παρόμοια εκδήλωση, η 2η ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί την 5η Απριλίου (8.30-13.30 ώρα Ελλάδας) στην Ταϋλάνδη με τη συμμετοχή των Πανεπιστημίων Asian Institute of Technology και Naresuan University.

Επίσης στις 7 Απριλιου πραγματοποιείται σχετική ημερίδα στην Τουλούζη στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου Laplace του Universite Paul Sabatier – Toulouse III με παρουσιάσεις και από μέλη του Τμήματός μας η οποία θα συνοψίσει τα προβλήματα των απομονωμένων περιοχών.

Τα διαδικτυακά links για να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις θα είναι διαθέσιμα στο Websiteτου έργου www.mesfia.eu καθώς και στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Έργου.

Το πρόγραμμα MESfIA συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του προγράμματος E

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο: Erasmus+

MESfIA Project

MESfIA _Project

info@mesfia.eu

Γράψου στο Newsletter μας

Κάνε αίτηση!