H καθηγήτρια ζαχαροπλαστικής Μαρίνα Σπυριδάκη προτείνει τη δική της συνταγή για ζαχαρόπαστα.

Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλες τις σκόνες, με το εξάρτημα του γάντζου. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την γλυκόζη και την γλυκερίνη και την αφήνουμε να κρυώσει. Στην συνέχεια ζεσταίνουμε το ποτό με το νερό για να λιώσουμε μέσα σ’αυτό τη ζελατίνη. Προσθέτουμε τα υγρά σιγά σιγά στο μίξερ και ανακατεύουμε καλά με τον γάντζο. Διατηρούμε την ζαχαρόπαστα σε μεμβράνη καλά κλεισμένη ώτσε να μην έρχεται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα, γιατί ξεραίνεται εύκολα.

Υλικά:

740 γρ. Ζάχαρη άχνη

25 γρ. Corn Flour

50 γρ. νερό

20 γρ. ποτό Kirsh

62 γρ. γλυκερίνη

62γρ. γλυκόζη

8 γρ. Δραγάντι

4 γρ. Ζελατίνα (φύλλο)

1 γρ. Βανίλια σκόνη

Αν θέλετε να μάθετε όλα τα μυστικά της ζαχαρόπαστας δηλώστε ΕΔΩ συμμετοχή!