Σεμινάριο Ζυθογνωσίας και Beer Serving

Μπύρα, αυτή η άγνωστη! Γνώρισε την μπύρα σε βάθος.

Η μπύρα (ή ζύθος στα αρχαία ελληνικά) είναι ένα από τα αρχαιότερα ποτά (ανάγεται στους Βαβυλωνιακούς και αρχαίους αιγυπτιακούς χρόνους) αλλά και πλέον αγαπημένα ποτά των Ελλήνων. Η επιτυχία της ως ένα από τα κυρίαρχα ποτά είναι αδιαμφισβήτητη, παρότι η γνωριμία του ελληνικού κοινού με την μπύρα ήρθε σχετικά αργά, μόλις κατά την οθωνική περίοδο οπότε και θεωρήθηκε το ποτό της υψηλής κοινωνίας της εποχής.

Η μπύρα θεωρείται και είναι από τα απλούστερα ποτά στην παρασκευή της αφού κατά βάση το μόνο που χρειάζεται είναι βύνη (σιτηρά τα οποία έχουν μερικώς βλαστήσει) και δίνει το στοιχείο της γλυκύτητας στην μπύρα. Αργότερα, κατά τον 15ο αιώνα προστέθηκε στην μπύρα και ένας καρπός που λέγεται λυκίσκος ο οποίος δίνει το στοιχείο της πικρότητας. Η μπύρα όμως είναι πολλά περισσότερα από απλή ανάμειξη δύο στοιχείων, της βύνης και του λυκίσκου: είναι ένας ολόκληρος κόσμος αρωμάτων, χρωμάτων και γεύσεων.

Ως εκ τούτων, έχει προκύψει η ανάγκη για εξειδικευμένους σερβιτόρους μπύρας οι οποίοι θα μπορέσουν να μυήσουν και συμβουλεύσουν τον πελάτη σχετικά με τα δεκάδες είδη μπύρας τα οποία υπάρχουν, θα μπορέσουν να συνταιριάξουν φαγητά με τα κατάλληλα είδη μπύρας, θα κατανοήσουν εις βάθος ποια φαγητά της ελληνικής κουζίνας ταιριάζουν με ποια είδη μπύρας και το κυριότερο: θα κατανοήσουν ότι η μπύρα δεν είναι απλά «μία πράσινη» ή ένα παγωμένο ποτό παραλίας ή καφετέριας αλλά ένας κόσμος ολόκληρος που περιμένει να ανακαλυφθεί!

Στόχος

Λόγω της αύξησης της ζήτησης του καταναλωτικού κοινού για μπύρα καλής ποιότητας αλλά και λόγω της “επανάστασης” των μικροζυθοποιείων που έχουν δημιουργήσει μπύρες ανώτερης ποιότητας που μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστες στην χώρα μας, είναι απαραίτητη η καλή γνώση του ζύθου με την ίδια λογική που είναι και του κρασιού. Απαιτείται πλέον η εκπαίδευση σερβιτόρων ως beer servers οι οποίοι να αναγνωρίζουν τα βασικά είδη μπύρας και να ξέρουν τα κύρια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους και έχουν πρακτική εμπειρία στην γευσιγνωσία πολλών ετικετών μπύρας από διάφορα είδη και περιοχές, με ταυτόχρονο ταίριασμα του κάθε είδους με κατάλληλο φαγητό (food pairing).

Απευθύνεται σε

Σε σπουδαστές τουριστικών επαγγελμάτων που θα επιθυμούσαν να εκπαιδευτούν στον τομέα της μπύρας με σκοπό να εργαστούν ως beer servers σε εστιατόρια και εξειδικευμένα καταστήματα όπως beer bars. Απευθύνεται επίσης και σε επαγγελματίες που θα επιθυμούσαν να εργαστούν στον τομέα της μπύρας και να έχουν έτσι κάποια εξέλιξή στην ήδη υπάρχουσα θέση εργασίας τους. Απευθύνεται επίσης και σε όσους θα επιθυμούσαν να εξειδικευτούν στον τομέα και να επιτύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης Cicerone που αποτελεί και την μέγιστη διάκριση στον τομέα της ζυθογνωσίας.

01

Διάρκεια
12 ώρες (τρεις τετράωρες ενότητες)

02

Τμήματα
Ολιγομελή
Πρωινά – Απογευματινά

03

Εκπαιδευτές
Επαγγελματίες του χώρου

04

Δίδακτρα
Χαμηλές τιμές που δεν επηρεάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης. Επιπλέον έκπτωση για ομαδικές εγγραφές και εταιρείες

05

Υλοποίηση
Σε πλήρως εξοπλισμένα επαγγελματικά εργαστήρια που διασφαλίζουν ποιοτική κατάρτιση

06

Στιγμιότυπα
Δείτε στιγμιότυπα από τα σεμινάρια μας

Ενότητες Σεμιναρίου Ελληνική κουζίνα

Πρώτη ενότητα: Χαμηλόβαθμες μπύρες

  • Εισαγωγή: Σύντομη Ιστορία της Μπύρας, Γεωγραφία ευρωπαϊκής και αμερικάνικης μπύρας, Ελληνική Μικροζυθοποιίας και λόγοι ανάπτυξης.
  • Συστατικά της μπύρας και πρώτες ύλες της Ζυθοποιίας
  • Εισαγωγή στις μεθόδους βυνοποίησης και ζυθοποίησης.Lager με υποκατηγορίες: Special lager, pilsner, Munich, Bock και keller.
  • Weissbier
  • Ale: American Pale Ale, Pale ale, India Pale Ale, Red Ale και Alt.
  • Stout και Porter: Χαμηλόβαθμες σκουρόχρωμες μπύρες.
  • Lambic: Φρουτόμπυρες.

Δεύτερη Ενότητα: Υψηλόβαθμες μπύρες

  • Special lager, strong ale, abbey style, trappist, imperial stout.

Τρίτη ενότητα: Κοκτέιλ με μπύρα.

  • Παρουσίαση των κοκτέιλ ανά κατηγορία μπύρας η οποία αποτελεί την βάση του κοκτέιλ.

Εκπαιδευτής – Κωνσταντίνος Τσαγκαράκης

Ο Κωνσταντίνος Τσαγκαράκης είναι εκπαιδευτικός, έχει ειδικευτεί στην τουριστική πολιτική (M.Sc., Πανεπιστήμιο Αιγαίου) καθώς και στην επιστήμη της γεωγραφίας (M.A. Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και έχει λάβει πιστοποίηση διδακτικής επάρκειας (ΑΣΠΑΙΤΕ Αθήνας). Διδάσκει σε τμήματα Ξενοδοχειακών και Τουριστικών σπουδών σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην οποία εργάζεται ως εργαστηριακός συνεργάτης στα τμήματα Τουριστικών Επιχειρήσεων και Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Λαμία και Πειραιώς. Η διδακτική του εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περιλαμβάνει και ξενόγλωσση διδασκαλία σπουδαστών των προγραμμάτων Erasmus και Mundus του ΤΕΙ Πειραιά.

Τμήματα

Το σεμινάριο ζυθογνωσίας ολοκληρώνεται σε δώδεκα ώρες.

Έναρξη σεμιναρίων κάθε Μήνα!

Οι θέσεις των σεμιναρίων ζυθογνωσίας είναι περιορισμένες γι’ αυτό τηρείται σειρά προτεραιότητας. Για να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες έναρξης των σεμιναρίων επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook!

Πιστοποίηση

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 EUROTraining.

Κόστος Παρακολούθησης

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός EUROTraining προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση σε χαμηλές τιμές.

Αίτηση Ενδιαφέροντος

Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Γράψου στο Newsletter μας

Κάνε αίτηση!