Dalgona Νέα μόδα στον καφέ

καφές Dalgona

Καφές Dalgona

Μια νέα τάση στο καφέ εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του 2020 σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Google, μια από τις πιο διαδεδομένες αναζητήσεις καφέ θεωρήθηκε ο Dalgona Coffee. Η συνταγή αυτή του καφέ έγινε viral μέσω δημοσιεύσεων τόσο στο Instagram, όσο και  στο Tik Tok,ενώ πολλοί την παρομοιάζουν με το ελληνικό «φραπόγαλο».

Ο καφές Dalgona Coffee αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες νοτιοκορεάτικες συνταγές καφέ, η οποία μεταλλάχθηκε σε trend συνταγή καφέ με πάρα πολλά tutorials, στις διάφορες διαδικτυακές σελίδες του DIY (Φτιάξε το Μόνος σου). Το όνομά του καφέ αυτού προέρχεται από ένα δημοφιλές σνακ της Κορέας που φτιάχνεται από ζάχαρη, λάδι και μαγειρική σόδα και πωλείται από πλανόδιους πωλητές.

Δήλωσε συμμετοχή στο Σεμινάριο Barista του εκπαιδευτικού οργανισμού Eurotraining στο Link

https://www.eurotraining.gr/barista/

Ένας από τους πιο βασικούς λόγους της τόσο μεγάλης διάδοσής του καφέ Dalgona  είναι και η πανδημία. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι ήταν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους λόγω της καραντίνας, επιθυμούσαν  να περάσουν ποιοτικά το χρόνο να ασχοληθούν  με νέα αντικείμενα.

Σήμερα ο καφές Dalgona έχει εισβάλει σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αμερική. Στην Ελλάδα αρκετοί έχουν σχολιάσει την έντονη ομοιότητά του με το γνωστό «φραπόγαλο», μιας και οι δύο καφέδες έχουν ως  βασικό τους συστατικό τον στιγμιαίο καφέ. Στην περίπτωση του Frappe το μείγμα είναι ένα ομοιογενές αποτέλεσμα καφέ, νερού, γάλατος και ζάχαρης, ενώ αντίθετα ο Dalgona Coffee έχει μια πηχτή κρέμα που προστίθεται σε ζεστό ή κρύο γάλα.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ. στιγμιαίος καφές
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ζεστό νερό
  • γάλα
  • παγάκια (εάν τον φτιάξετε κρύο)

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τον καφέ, τη ζάχαρη και το νερό
  • Χτυπάμε με το μίξερ ή με shaker για τουλάχιστον 3-5 λεπτά, έως ότου το μείγμα μας γίνει από αφρός μια πηχτή κρέμα.
  • Σε ένα ποτήρι, βάζουμε γάλα (ζεστό ή κρύο) και από πάνω τοποθετούμε την πηχτή κρέμα

TIPS

  • Το μυστικό για την πηχτή και κρεμώδη υφή του καφέ είναι οι ίδιες δόσεις καφέ και νερού και το καλό χτύπημα του μείγματος έως ότου δημιουργηθεί η συγκεκριμένη υφή.
  • Μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη, ωστόσο εάν την αποφύγετε τελείως, το μείγμα δεν θα βγει τόσο «φουντωτό» και πηχτό.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε την απλή ζάχαρη με καφέ ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας, αλλά όχι με σκόνη στέβια, γιατί δεν θα δώσει το ίδιο αποτέλεσμα.
  • Σερβίρετε με λίγη κανέλα ή κακάο ή και λίγο εκχύλισμα βανίλιας για να το κάνετε πιο ιδιαίτερο.

Αν θέλετε να ασχοληθείτε με την τέχνη του Barista μη διστάσετε να δηλώσετε συμμετοχή στο Σεμινάριο Barista, που υλοποιείται στον εκπαιδευτικό όμιλο Eurotraining και θα σας προσφέρει όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και τεχνικές.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το Σεμινάριο Barista στο παρακάτω Link

https://www.eurotraining.gr/barista/

Πηγές

https://www.voria.gr/article/dalgona-coffee-o-kafes-pou-echi-gini-viral-stin-epochi-tis-karantinas

Γράψου στο Newsletter μας

Κάνε αίτηση!