F & B Manager στην εποχή του covid 19

f & b managers

F & B Manager στην εποχή του covid 19

O F & B Manager στον τομέα του Επισιτισμού, είναι ένα στέλεχος με πολλές αρμοδιότητες και ακόμα περισσότερες ουσιαστικές ευθύνες.

Πρέπει να διαθέτει:

  • Γνώσεις
  • Επαγγελματική προϋπηρεσία σε διάφορες θέσεις στο χώρο του εστιατορίου και του μπαρ
  • Να είναι επικοινωνιακός
  • Να διαθέτει διοικητικές ικανότητες, αλλά και ομαδικό πνεύμα
  • Να ανταποκρίνεται σε συνθήκες πίεσης
  • Να είναι δημιουργικός και αποφασιστικός
  • Να μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις
  • Να έχει πάντα άψογη και ευχάριστη παρουσία

Δήλωσε συμμετοχή στο Σεμινάριο F & B Manager του εκπαιδευτικού οργανισμού Eurotraining στο Link

https://www.eurotraining.gr/food__beverage_management

Οι εργασίες που καλείται να οργανώσει και να διεκπεραιώσει είναι πολλές & ποικίλες:

  • Στελέχωση του εστιατορίου & του μπαρ – σε συνεργασία με το τμήμα προσωπικού συμμετέχει ενεργά στην επιλογή των κατάλληλων συνεργατών, αλλά και στην εκπαίδευσή τους, ώστε να ενταχθούν ομαλά στην ομάδα
  • Προγραμματισμός των βαρδιών του προσωπικού σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των τμημάτων
  • Παρακολούθηση των αποθεμάτων, οργάνωση των παραγγελιών των προϊόντων
  • Επίβλεψη της σωστής λειτουργίας του εξοπλισμού σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των τμημάτων
  • Επίβλεψη των χώρων του εστιατορίου και του μπαρ, ώστε να βρίσκονται πάντα σε άψογη κατάσταση, ώστε να υποδεχτούν τους πελάτες.
  • Μείωση του κόστους λειτουργίας, χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα
  • Έλεγχος τήρησης των κανόνων υγιεινής
  • Έλεγχος συστήματος διασφάλισης ποιότητας & ασφάλειας τροφίμων, ειδικά αν η επιχείρηση τηρεί κάποιο πρότυπο

Το 2021 όλος ο κλάδος του επισιτισμού & τουρισμού θα κληθεί για μια ακόμα χρονιά να ανταποκριθεί με επιτυχία σε νέα δεδομένα και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ειδικά οι F & B Managers θα πρέπει να οργανώσουν από την αρχή τις διαδικασίες των τμημάτων, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν με βάση τους νέους κανόνες.

Οι χώροι των εστιατορίων και των μπαρ θα πρέπει να διαμορφωθούν για να υπάρχουν οι κατάλληλες αποστάσεις και ίσως θα χρειαστεί να βρεθούν νέοι υπαίθριοι χώροι, που να μπορούν να φιλοξενήσουν τα γεύματα των πελατών.

Οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας θα είναι πιο αυστηροί, όπως θα πρέπει να είναι και από τον F & B πιο αυστηρός ο έλεγχος τόσο στο προσωπικό, όσο και στα παραγόμενα προϊόντα.

Επιπλέον υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει, να χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ένα ολόκληρο τμήμα και εκεί θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας για να μην διαταραχτεί η ορθή λειτουργία του ξενοδοχείου.

Ο F & B Manager λοιπόν μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην αποτελεσματική λειτουργία του επισιτιστικού τμήματος και αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ξενοδοχειακής μονάδας.

Το σεμινάριο F & B Management του εκπαιδευτικού οργανισμού EUROTraining θα σου δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να γίνεις ένας επιτυχημένος επαγγελματίας. Δες αναλυτικές πληροφορίες

https://www.eurotraining.gr/food__beverage_management/

Γράψου στο Newsletter μας

Κάνε αίτηση!