50% έκπτωση στα δίδακτρα του ΙΕΚ
  Aθήνα 210 3306086      Θεσσαλονίκη 2310508410       Βόλος 2421091390

Γλυκά κεράσματα

Κεράσματα: μικρές, γλυκές μπουκιές που μας προκαλούν «έκρηξη» απόλαυσης στον ουρανίσκο και όχι μόνο. Αποφεύγουμε τις μεγάλες τούρτες που χρειάζονται άμεση κατανάλωση και τη λύση την βρίσκουμε σε αυτές τις μπουκιές. Διατηρούνται πολύ πιο εύκολα από ότι ένα μεγάλο γλυκό και απολαμβάνουμε κάθε στιγμή την γλύκα τους. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται και τα γαλλικά μακαρόν. Ελάτε να μάθουμε την ιστορία που κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη, γλυκιά μπουκιά. Για αρχή να πούμε πως τα μακαρόν είναι ένα μικρό στρογγυλό γλυκάκι, μια καλά χτυπημένη μαρέγκα (ασπράδια με ζάχαρη κι αμυγδαλόψιχα). Τα δυο ελαφρώς τραγανά και συνήθως χρωματισμένα «κελύφη» του ενώνονται μεταξύ τους με μια ρευστή γέμιση, η οποία, συνήθως, είναι μια διακριτικά αρωματισμένη γκανάς.

Η ιστορία, λοιπόν, των μακαρόν μας πηγαίνει πίσω στην Ιταλία του 1533, όπου ο chef της Αικατερίνης των Μεδίκων τα φτιάχνει για πρώτη φορά στον γάμο της με τον Δούκα της Ορλεάνης, μετέπειτα βασιλιά της Γαλλίας. O όρος μακαρόν έχει την ίδια προέλευση με την λέξη «μακαρόνια», που σημαίνει λεπτή ζύμη. Τα πρώτα μακαρόν ήταν πολύ απλά μπισκότα από σκόνη αμυγδάλου, ασπράδι αυγού και ζάχαρη. Μόνο στις αρχές του 20ου αι. γίνονται πλέον «διώροφα» από τον Pierre Desfontaines, εγγονό του Louis Ernest Laduree, που είχε την ιδέα να τα κολλήσει μεταξύ τους. Έκτοτε, τα macarons αποκτούν γαλλική εθνικότητα και παραμένουν μέχρι σήμερα τα πιο φημισμένα γλυκίσματα της Γαλλίας.

Τι θα μάθω στο σεμινάριο Γλυκά κεράσματα;

Σκοπός του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι να αποκτήσεις την απαραίτητη πρακτική τεχνογνωσία και τις θεωρητικές γνώσεις, ώστε να γνωρίζεις τα μυστικά για το χειροποίητο παντεσπάνι και τραγανά σουδάκια. Θα κάνεις πρακτική στη δημιουργία της δικής σου καριόκας και σπιτικών γλυκών του κουταλιού με σωστό δέσιμο. Θα μάθεις τη σωστή αναλογία που χρησιμοποιούμε στα σοκολατάκια και θα διδαχθείς την νόστιμη παρασκευή για αυθεντικά γαλλικά μακαρόν.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους που επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες pastry chef, αρχάριους που θέλουν να εργαστούν σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια, εταιρείες Catering, επισιτιστικές μονάδες και άλλες βιομηχανίες, ή όσους φυσικά θέλουν να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν γενικότερα άνθρωποι κάθε ηλικίας, ερασιτέχνες που αγαπούν τη ζαχαροπλαστική και τα γλυκά σε mini έκδοση για μία μοναδική έκρηξη γεύσης.

01

Διάρκεια
20 ώρες (4-5 ημέρες)

02

Διεξαγωγή
Πρωινά & Απογευματινά τμήματα

03

Τρόπος Παρακολούθησης
Δια ζώσης

04

Πιστοποίηση
Βεβαίωση Παρακολούθησης ή Πιστοποίηση Unicert (προαιρετικά)

05

Κόστος συμμετοχής
200€
Κάντε Early Subscribe και επωφεληθείτε 10% έκπτωση

06

Υλοποίηση
Στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής

Σεμινάριο Γλυκά κεράσματα

  • Εκλέρ και κοκάκια με χειροποίητα σουδάκια και παντεσπάνι
  • Τρούφες, σοκολατάκια και σπιτικές γκοφρέτες σοκολάτας
  • Φρουί γλασσέ με πορτοκάλι, σοκολάτα, γλυκά του κουταλιού με σωστό δέσιμο και λουκουμογλυκά.
  • Μακαρόν με το σωστό ψήσιμο και Lamingtons (εύκολα γλυκά καρύδα-σοκολάτα)
  • Καριόκες, ντόνατς με επικάλυψη και μπεζέδες.

Εισηγήτρια

Ελένη Καπνιά: Έχει σπουδάσει Ιστορία Αρχαιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία. Πάντρεψε την αγάπη της για την ιστορία, με την αγάπη της για τη διατροφή. Κάνει έρευνα, πραγματοποιώντας αναδρομές στην ιστορία που αφορούν τις διατροφικές συνήθειες οι οποίες παντρεύονται με τα ήθη και τα έθιμα κάθε εποχής. Διασώζει τις συνταγές στη σύγχρονη εποχή, διατηρώντας την παράδοση στο ακέραιο αλλά ταυτόχρονα κάνει προσθήκες βάζοντας την προσωπική της σφραγίδα. Από τη θεωρία στην πράξη και αντίστροφα.

Τμήματα

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή για να επιτυγχάνεται ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.
Τα μαθήματα για το σεμινάριο Γλυκά κεράσματα πραγματοποιούνται 1 φορά τον μήνα στις πιστοποιημένες δομές μας.

Χώροι Διεξαγωγής

Το EUROTraining διαθέτει πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ποιοτική κατάρτιση.

Αθήνα: Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, 210 3306086

Θεσσαλονίκη: Χρ. Πίψου 9, 2ος όροφος, 2310 508410

Βόλος: Στρ. Καλλέργη 26, Νεάπολη Βόλου, 24210 91390

Δείτε τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις μας!

Αίτηση ενδιαφέροντος

Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Γράψου στο Newsletter μας

Δήλωσε ενδιαφέρον!