Aθήνα 210 3306086      Θεσσαλονίκη 2310508410       Βόλος 2421091390

Γλυκά των Χριστουγέννων

Τι θα μάθω στο σεμινάριο Γλυκά των Χριστουγέννων;

Σκοπός του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι να αποκτήσεις την απαραίτητη πρακτική τεχνογνωσία και θεωρητικές γνώσεις, ώστε να γνωρίζεις τα μυστικά για τη ζύμη του χριστόψωμου και του ιταλικού τσουρεκιού panettone. Θα κάνεις πρακτική στη δημιουργία των παραδοσιακών εδεσμάτων για αφράτους κουραμπιέδες, νόστιμα ροξάκια και παραδοσιακής βασιλόπιτας. Θα δημιουργήσεις μυρωδάτες και γιορτινές κρέμες για τη σύνθεση διαφόρων γλυκών.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους που επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες pastry chef, αρχάριους που θέλουν να εργαστούν σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια, εταιρείες Catering, επισιτιστικές μονάδες και άλλες βιομηχανίες, ή όσους φυσικά θέλουν να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν γενικότερα άνθρωποι κάθε ηλικίας, ερασιτέχνες που αγαπούν τη ζαχαροπλαστική και τις χριστουγεννιάτικες γλυκές λιχουδιές!

01

Διάρκεια
20 ώρες (4-5 ημέρες)

02

Διεξαγωγή
Πρωινά & Απογευματινά τμήματα

03

Τρόπος Παρακολούθησης
Δια ζώσης

04

Πιστοποίηση
Βεβαίωση Παρακολούθησης ή Πιστοποίηση Unicert (προαιρετικά)

05

Κόστος συμμετοχής
Τηλεφωνήστε στο 210-3306086,
κάντε Early Subscribe και επωφεληθείτε 10% έκπτωση

06

Υλοποίηση
Στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής

Σεμινάριο Χριστουγεννιάτικα Γλυκά

  • Κουραμπιέδες, Μελομακάρονα με σωστό σιρόπιασμα και Χριστόψωμο
  • Ροξάκια και Κιουνέφε πολίτικο
  • Panettone και Βασιλόπιτα
  • Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα (Buche de Noël) και Ζεστή πουτίγκα σοκολάτας με κρέμα από κονιάκ (Plum Pudding)
  • Ζάχερ τόρτε (Sacher Torte) και Gingerbread Cake

Εισηγήτρια

Ελένη Καπνιά: Έχει σπουδάσει Ιστορία Αρχαιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία. Πάντρεψε την αγάπη της για την ιστορία, με την αγάπη της για τη διατροφή. Κάνει έρευνα, πραγματοποιώντας αναδρομές στην ιστορία που αφορούν τις διατροφικές συνήθειες οι οποίες παντρεύονται με τα ήθη και τα έθιμα κάθε εποχής. Διασώζει τις συνταγές στη σύγχρονη εποχή, διατηρώντας την παράδοση στο ακέραιο αλλά ταυτόχρονα κάνει προσθήκες βάζοντας την προσωπική της σφραγίδα. Από τη θεωρία στην πράξη και αντίστροφα.

Τμήματα

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή για να επιτυγχάνεται ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.
Τα μαθήματα για το σεμινάριο Γλυκά των Χριστουγέννων πραγματοποιούνται 1 φορά τον μήνα στις πιστοποιημένες δομές μας.

Χώροι Διεξαγωγής

Το EUROTraining διαθέτει πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ποιοτική κατάρτιση.

Αθήνα: Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, 210 3306086

Θεσσαλονίκη: Χρ. Πίψου 9, 2ος όροφος, 2310 508410

Βόλος: Στρ. Καλλέργη 26, Νεάπολη Βόλου, 24210 91390

Δείτε τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις μας!

Αίτηση ενδιαφέροντος

Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Γράψου στο Newsletter μας

Δήλωσε ενδιαφέρον!