Σεμινάριο Αρωματοθεραπείας

Ο άνθρωπος ανακάλυψε τις ιδιότητες των φυτών από πολύ νωρίς. Χρήση αρωματικών και αιθέριων ελαίων συναντάμε σε διάφορους πολιτισμούς μέσα στους αιώνες, όμως η γνώση της δύναμης των θεραπευτικών βοτάνων ήρθε από την Ανατολή και από τον πολιτιστικό χώρο της Μεσογείου. Η ιστορία της αρωματοθεραπείας αρχίζει από την προϊστορική εποχή, όπως μαρτυρούν οι αποστακτήρες, τα μυροδοχεία και άλλα σκεύη αρωματικής χρήσης που έχουν έρθει στο φως κατά καιρούς με τις ανασκαφές.

Αρχαίοι πολιτισμοί, όπως η αρχαία Αίγυπτος, η αρχαία Ελλάδα και άλλοι , όπως αυτός της Ιαπωνίας και της Κίνας είχαν μελετήσει σε βάθος τη φύση γύρω τους, και τι μπορεί αυτή να τους προσφέρει.

Στη σύγχρονη εποχή η αρωματοθεραπεία, χρησιμοποιείται από ειδικούς αρωματοθεραπευτές για την θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Χρησιμοποιείται επίσης από αισθητικούς που μέσω της μάλαξης στοχεύουν στην θεραπεία προβλημάτων του σύγχρονου ανθρώπου, όπως η δερματική χαλάρωση, η κυτταρίτιδα και η παχυσαρκία.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση γνώσεων γύρω από τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων και των φυτικών λαδιών που χρησιμοποιούνται για την αρωματοθεραπευτική μάλαξη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται με τη μάλαξη σε διάφορους χώρους ευεξίας και χαλάρωσης, αλλά και σε  όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν γνώσεις αρωματοθεραπείας για προσωπική χρήση.

Θα μάθετε ποιες είναι οι ιδιότητες των αιθέριων ελαίων, αλλά και αυτές των φυτικών λαδιών που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τα αιθέρια έλαια. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα είστε σε θέση να εφαρμόζετε μάλαξη αρωματοθεραπείας στο πρόσωπο και το σώμα αλλά και τον τρόπο να συνδυάσετε την μάλαξη αυτή με άλλες μορφές μάλαξης που ίσως ήδη γνωρίζεται.

 

01

Διάρκεια
100 ώρες

02

Διεξαγωγή
Πρωινά & Απογευματινά τμήματα

03

Τρόπος Παρακολούθησης
Δια ζώσης

04

Πιστοποίηση
Βεβαίωση Παρακολούθησης

05

Κόστος συμμετοχής
Τηλεφωνήστε στο 210-3306086 για ειδικές προσφορές στο σεμινάριο

06

Υλοποίηση
Στο εργαστήριο Αισθητικής

Εργαστήριο Αρωματοθεραπείας

  • Αιθέρια έλαια (ιδιότητες και συνταγές ανάλογα με το πρόβλημα)
  • Φυτικά λάδια (ιδιότητες και συνδυασμοί)
  • Μάλαξη Αρωματοθεραπείας σε πρόσωπο και σώμα
  • Χρήση αιθέριων ελαίων σε κομπρέσες, λουτρά και αρωματικό λύχνο

Τμήματα

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή για την καλύτερη παρακολούθηση των καταρτιζόμενων. Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό τηρείται σειρά προτεραιότητας. Το σεμινάριο πραγματοποιείται μια φορά το μήνα. Για να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες έναρξης των σεμιναρίων επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook

Χώροι Διεξαγωγής

Το EUROTraining διαθέτει πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ποιοτική κατάρτιση.

Αθήνα: Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, 210 3306086

Θεσσαλονίκη: Χρ. Πίψου 9, 2ος όροφος, 2310 508410

Βόλος: Στρ. Καλλέργη 26, Νεάπολη Βόλου, 24210 91390

Δείτε τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις μας!

Πιστοποίηση

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 EUROTraining.

Αίτηση Ενδιαφέροντος

Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Γράψου στο Newsletter μας

Κάνε αίτηση!