Σεμινάριο Ασιατικής Κουζίνας

Τι είναι η Ασιατική Κουζίνα;


Η Ασιατική Κουζίνα, εσωκλείοντας ένα σύνολο πολιτισμών, είναι μία από τις πιο ευφάνταστες αλλά και δημοφιλής κουζίνες παγκοσμίως. Εκλεκτές και πολλές φορές εξεζητημένες πρώτες ύλες, υψηλά standards τεχνικών, υγιεινή και χαμηλή σε λιπαρά. Η Ασιατική Κουζίνα αποτελεί αναπόσπαστο λαογραφικό και πολιτιστικό κομμάτι της ιστορίας της Ασίας, αφού ήδη από τα χρόνια του Κομφούκιου υπάρχουν αναφορές των πρώτων γαστρονόμων. Τα θαλασσινά, το ρύζι, το tofu, τα μπαχαρικά και οι ζωμοί κυριαρχούν ενώ η εξέλιξή της μέσα στο χρόνο δημιουργεί συνεχώς νέες προτάσεις που γίνονται τάσεις. Το Sushi, το δημοφιλέστερο πιάτο της Ασιατικής Κουζίνας έχει εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο. Ένα πιάτο που ταξιδεύει στις κουζίνες μικρών sushi bars αλλά και ακριβών εστιατορίων και γνωρίζει αμέτρητες παραλλαγές της αρχικής συνταγής.

Τι θα μάθω στο σεμινάριο Ασιατικής Κουζίνας της Eurotraining;


Ο πλούτος της Ασιατικής Κουζίνας μοιάζει με ένα θησαυρό που πάντα έχει κάτι καινούριο να σου δώσει. Στο σεμινάριο Ασιατικής Κουζίνας της Eurotraining θα βουτήξεις βαθιά μέσα στην ιστορία της και θα μάθεις τα μυστικά της παράδοσης της γαστρονομίας της μαγικής αυτής ηπείρου. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τις βασικές αρχές Sushi (maki rolls, inside- out rolls, nigiri, shasimi, uramaki, temaki), συνταγές στο Wok (tai soup, noodles, stir fry beefs, fried rice, vegetables tempura, shrimp tempura) ενώ θα γίνει εισαγωγή στις βασικές κοπές και σάλτσες, εφοδιάζοντάς τους με όλες τις απαραίτητες γνώσεις που θα επιτρέψουν την ένταξή τους σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον.

Για ποιο λόγο να επιλέξω το σεμινάριο Ασιατικής Κουζίνας της Εurotraining;

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Eurotraining δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης πολλά χρόνια και συνεργάζεται με έμπειρους και διακεκριμένους στο χώρο τους διδάσκοντες. Οι εργαστηριακές δομές της είναι τελευταίας τεχνολογίας έτσι ώστε ο εκπαιδευόμενος να έρχεται σε επαφή με συνθήκες επαγγελματικού επιπέδου. Οι επαγγελματικές κουζίνες της Eurotraining θα δώσουν σε κάθε συμμετέχοντα την ευκαιρία να μάθει τις τεχνικές και τα μυστικά της Ασιατικής Κουζίνας και να εξασκήσει στην πράξη όσα έμαθε. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συναντήσεων, θα έχει αποκτήσει σημαντικές γνώσεις τις οποίες θα μπορεί να εξασκήσει ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Το σεμινάριο Ασιατικής Κουζίνας απευθύνεται σε απόφοιτους και φοιτητές σχολών μαγειρικής και τουριστικών επαγγελμάτων, επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ερασιτέχνες μάγειρες και λάτρεις της μαγειρικής.

01

Διάρκεια
20 ώρες

02

Διεξαγωγή
Πρωινά & Απογευματινά τμήματα

03

Τρόπος Παρακολούθησης
Δια ζώσης

04

Πιστοποίηση
Βεβαίωση Παρακολούθησης ή Πιστοποίηση Unicert (προαιρετικά)

05

Κόστος συμμετοχής
Τηλεφωνήστε στο 210-3306086 για ειδικές προσφορές στο σεμινάριο

06

Υλοποίηση
Στο εργαστήριο μαγειρικής

Σεμινάριο Ασιατικής Κουζίνας

  • Shusi: maki rolls, inside out, nigiri, tataki
  • Wok time: Noodles αυγού, Stir Fry, Fried rice, Tai soup, Noodles με πάπια, Stir fry με πάπια, Stir fry beef, Chicken fried rise, Dumplings, Spring Rolls, Tempura γαρίδα, Tempura λαχανικών.

Εισηγητής

Ηλίας Στινινάς: Ο Ηλίας Σιτινάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1986. Τελείωσε το ενιαίο λύκειο τον Μάϊο του 2004 και πέρασε στο ΤΕΙ Πειραιά, αλλά τον κέρδισε η μεγάλη του αγάπη, η μαγειρική κ σπούδασε σε ιδιωτικό ΙΕΚ μέχρι τον Μάϊο του 2006. Η μαγειρική περιπέτεια ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2006 σε γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης και νησιών.
Σταθμός στην καριέρα του ήταν το 2009 οπού εργάστηκε σαν Sous chef στο 5***** Chios Chandris ,του ομίλου Χανδρή. Έκτοτε, εργάστηκε εκ νέου σε γνωστά εστιατόρια της πόλης, παρακολουθώντας παράλληλα σεμινάρια γνωστών σεφ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το καλοκαίρι του 2013 συνεργάζεται με γνωστό εφοπλιστή, έχοντας την θέση του Head Chef, της εταιρείας Emirates, με catering και εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Παράλληλα, η δίψα του για μάθηση δεν σταμάτησε, συνεχίζοντας τα σεμινάρια και τα ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό ανακαλύπτοντας νέες, εμπειρίες, γεύσεις και τεχνικές. Από τον Σεπτέμβρη του 2017 είναι προσωπικός chef του Γερμανού Πρέσβη. Εργάζεται επίσης, ως Private Chef και ως Consulting Chef σε διάφορες τουριστικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

Τμήματα

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή για να επιτυγχάνεται ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία. Τα μαθήματα για το σεμινάριο Ασιατικής Κουζίνας πραγματοποιούνται 1 φορά τον μήνα στις πιστοποιημένες δομές μας.

Χώροι Διεξαγωγής

Το EUROTraining διαθέτει πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ποιοτική κατάρτιση.

Αθήνα: Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, 210 3306086

Δείτε τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις μας!

Αίτηση Ενδιαφέροντος

Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Γράψου στο Newsletter μας

Κάνε αίτηση!