Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής

Μάθε τα μυστικά μιας καλής ιστορίας!

Η δημιουργική γραφή ή δημιουργική συγγραφή είναι τα μυθιστορήματα, τα διηγήματα, τα ποιήματα και τα θεατρικά έργα τα οποία προσελκύουν ένα ορισμένο είδος προσοχής που μπορεί να ονομαστεί λογοτεχνικό.

Το σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής απευθύνεται σε νέους και πρωτόπειρους συγγραφείς λογοτεχνικών και επιστημονικών κειμένων, διορθωτές-επιμελητές κειμένων και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να μάθει να γράφει σωστά, όπως επαγγελματίες που η εργασία τους απαιτεί δημιουργική φαντασία ή ακόμα και σε γονείς ή εκπαιδευτικούς που θέλουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Θα διδαχθούν όλες οι απαραίτητες τεχνικές δημιουργικής γραφής ,οι τρόποι να παρουσιάζουμε με όσο πιο ενδιαφέρον τρόπο ο,τιδήποτε έχουμε να πούμε και πώς θα κάνουμε το δικό μας μήνυμα να ξεχωρίζει μέσα σε πλήθος μηνυμάτων!

Θα εξασκήσουμε την φαντασία μας και θα αποκτήσουμε ευαισθησία στον λόγο, με σκοπό να δημιουργήσουμε το δικό μας προσωπικό ύφος.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα μπορούμε να διηγηθούμε με τρόπο που να κερδίζει το ενδιαφέρον, θα μπορούμε να γράψουμε μια ενδιαφέρουσα ιστορία, θα έχουμε αποκτήσει ένα χόμπυ δημιουργικό που θα λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά και θα συμμετέχουμε σε λογοτεχνικά δρώμενα.

01

Διάρκεια
3 μήνες
3 ώρες / εβδομάδα

02

Τμήματα
Ολιγομελή
Πρωινά – Απογευματινά

03

Εκπαιδευτές
Επαγγελματίες του χώρου

04

Πιστοποίηση
Βεβαίωση Παρακολούθησης

05

Δίδακτρα
Χαμηλές τιμές που δεν επηρεάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης

06

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

Μέθοδος και περιεχόμενο σεμιναρίου Δημιουργικής Γραφής

  • Μαθαίνουμε πώς γεννιέται η έμπνευση.
  • Ακολουθείται μέθοδος με ασκήσεις που ενεργοποιούν τη φαντασία
  • Μαθαίνουμε να ακούμε τον εαυτό μας και τους άλλους.
  • Αφουγκραζόμαστε τα συναισθήματά μας.
  • Δημιουργούμε στον κόσμο μας ό,τι δεν μπορούμε ή δεν γίνεται στην πραγματική ζωή.
  • Δίνουμε στους ήρωές μας τα χαρακτηριστικά που θέλουμε. Μαθαίνουμε να δανειζόμαστε ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από γνωστούς και φίλους.
  • Μαθαίνουμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ιστορίες μας.
  • Ενημερωνόμαστε για το πώς να ερχόμαστε σε επαφή με εκδοτικούς οίκους.

Εισηγήτρια – Έρικα Αθανασίου

Πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων-ΑΣΟΕΕ, Μεταπτυχιακό στην Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά-ΤΕΙ Αθηνων, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας αρκετών βιβλίων και κριτικός βιβλίου με πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Αίτηση Ενδιαφέροντος

Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Γράψου στο Newsletter μας

Κάνε αίτηση!