50% έκπτωση στα δίδακτρα του ΙΕΚ
  Aθήνα 210 3306086      Θεσσαλονίκη 2310508410       Βόλος 2421091390

Σεμινάριο Ελληνικής κουζίνας

Εμπνεύσου τις δικές σου Ελληνικές συνταγές!

Η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα είναι συνυφασμένη με την Μεσογειακή διατροφή. Η βάση για τις Ελληνικές συνταγές είναι το αγνό παρθένο ελαιόλαδο, συστατικό που δίνει τη χαρακτηριστική γεύση σε κάθε πιάτο. Άλλα στοιχεία που κάνουν μοναδικά τα ελληνικά πιάτα είναι, τα ιδιαίτερα μπαχαρικά, η μεγάλη ποικιλία τυριών αλλά και η πολύ καλή ποιότητα λαχανικών και βοτάνων.

Κάθε περιοχή της Ελλάδας φημίζεται για τοπικό παραδοσιακό πιάτο της, στηριζόμενη στα πρώτης ποιότητας προϊόντα που παράγει από κρέας, λαχανικά, κρασί, βότανα – μυρωδικά, καθιστώντας έναν ακόμα πόλο έλξης για τους τουρίστες που καταφθάνουν από κάθε μέρος του κόσμου για να τα γευθούν.

Επομένως έχει δημιουργηθεί η ανάγκη για επαγγελματίες chef που θα στελεχώσουν τις παραδοσιακές ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, εστιατόρια με εξειδίκευση στην Ελληνική κουζίνα, οι οποίοι όχι μόνο θα γνωρίζουν παραδοσιακές Ελληνικές συνταγές αλλά και θα ξέρουν να διαχειρίζονται με σωστό τρόπο τα μοναδικά Ελληνικά προϊόντα.

Ο στόχος του σεμιναρίου είναι η εξειδίκευση στις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές. Η κατηγοριοποίηση γίνεται με τον εξής τρόπο: Πιάτα με ψάρι, με κρέας, ζυμαρικά, ορεκτικά, παραδοσιακούς μεζέδες, σούπες, σάλτσες, αλοιφές, κροκέτες, κεφτεδάκια και μπουρεκάκια. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα γίνει εκτεταμένη πρακτική άσκηση στις διάφορες τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή των ελληνικών συνταγών όπως και η απαραίτητη θεωρητική κατάρτιση η οποία αποτελεί την βάση της επιτυχίας. Στόχος επίσης είναι η εξοικείωση με το επαγγελματικό εργαστήριο μαγειρικής που είναι ταυτόχρονα απαιτητικό αλλά σου δίνει την δυνατότητα να υλοποιήσεις τις ιδέες σου.

Απευθύνεται σε νέους που επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες ΣΕΦ με εξειδίκευση στην Ελληνική κουζίνα, αρχάριους που θέλουν να εργαστούν σε Ελληνικά εστιατόρια, μεζεδοπωλεία και ταβέρνες, σε εστιατόρια ξενοδοχείων ή όσους φυσικά θέλουν να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες. Στο Σεμινάριο Ελληνικής κουζίνας μπορούν να συμμετάσχουν επίσης άνθρωποι κάθε ηλικίας, ερασιτέχνες, που έχουν μεράκι για την μαγειρική και κατ’ επέκταση με την ελληνική διατροφή και την ελληνική παράδοση.

Θα μάθετε τις απαραίτητες τεχνικές μαγειρικής, κοπές λαχανικών, χρήση και γνώση εργαλείων και σκευών κουζίνας. Θα μάθετε επίσης τη διαχείριση ευαίσθητων ελληνικών προϊόντων, τους συνδυασμούς τους αλλά και την σημαντική διατροφική τους αξία εντάσσοντας τα μέσα στις δημιουργίες σας.

 

01

Διάρκεια
90 ώρες (3 μήνες)

02

Τμήματα
Πρωινά – Απογευματινά

03

Τρόπος Παρακολούθησης
Δια ζώσης

04

Δίδακτρα
Χαμηλές τιμές που δεν επηρεάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης. Επιπλέον έκπτωση για ομαδικές εγγραφές και εταιρείες

05

Κόστος παρακολούθησης
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός EUROTraining παρέχει εξαιρετική ποιότητα υπηρεσιών σε χαμηλές τιμές.

06

Υλοποίηση
Στα σύγχρονα ανακαινισμένα Εργαστήρια Μαγειρικής

Εργαστήριο Σεμιναρίου Ελληνικής κουζίνας

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Βασικές τεχνικές μαγειρικής

κοπές λαχανικών

εργαλεία και σκευή κουζίνας

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

ΖΩΜΟΙ – ΣΑΛΤΣΕΣ – ΣΟΥΠΕΣ

Ζωμός κρέατος,ζωμός πουλερικών,ζωμός ψαριού, μπεσαμέλ, σάλτσα ψητού, μαγιονέζα, κοτόσουπα αυγολέμονο, κακαβιά, γιουβαρλάκια

ΑΛΟΙΦΕΣ

Ταραμοσαλάτα,Μελιτζανοσαλάτα, τζατζίκι, Τυροκαφτερή, χόμους, ταμπουλέ .

ΣΑΓΑΝΑΚΙΑ

Με κεφαλοτύρι, με φέτα, με γαρίδες, με παστουρμά και με σουτζούκι

ΚΡΟΚΕΤΕΣ – ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

Κροκέτες με μπεσαμέλ, κροκέτες με πουρέ πατάτας, κροκέτες με ψάρι, κοτόπουλο και κρέας, ντολμάδες ορφανούς, ντολμάδες με ψάρι, ντολμάδες με κρέας

ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΤΑΚΙΑ

Με λαχανικά και παραδοσιακά τυριά, πίτα Καισάρειας, με κρέας, με θαλασσινά

ΚΕΦΤΕΔΕΣ-ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ-ΡΥΖΙ

ΚΕΜΠΑΠ-ΣΟΥΒΛΆΚΙΑ

ΨΑΡΙΑ – ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΜΕΖΕΔΕΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ( ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ-ΓΑΡΔΟΥΜΠΑ)

ΠΙΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ

ΠΙΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Εκπαιδευτής – Ιωάννης Χρυσοχοΐδης

Καταξιωμένος επαγγελματίας με 27 χρόνια εμπειρία σε γνωστές κουζίνες της χώρας μας. (EVEREST, LA PASTERIA, ZONAR’S, ΧΕΝΙΑ, PICA PICA, BIG APPLE, ΣΤΟΑ COUPER CLUB, CAVO ΑΚΤΗ, ΛΙΘΟΣ, ΑΡΟΔΟΝ, PIPER)
Από το 2008 μέχρι σήμερα εργάζεται ως executive chef στο MYKONOS AMMOS HOTEL και έχει την επιμέλεια 3 εστιατορίων (KUZINA MYKONOS, FARINA, PASAJI)
Τέλος η μεγάλη εκπαιδευτική του εμπειρία, από το 2001 μέχρι σήμερα, τον καθιστά ικανό να μεταδώσει τις γνώσεις του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τμήματα

Το σεμινάριο Ελληνική κουζίνα είναι συνολικής διάρκειας 90 ωρών και ολοκληρώνεται σε 3 μήνες. Το σεμινάριο πραγματοποιείται δυο φορές το μήνα.
Για να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες έναρξης των σεμιναρίων επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook!

Χώροι Διεξαγωγής

Το EUROTraining διαθέτει πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ποιοτική κατάρτιση.

Αθήνα: Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, 210 3306086

Θεσσαλονίκη: Χρ. Πίψου 9, 2ος όροφος, 2310 508410

Βόλος: Στρ. Καλλέργη 26, Νεάπολη Βόλου, 24210 91390

Δείτε τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις μας!

Πιστοποίηση

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 EUROTraining.

Αίτηση ενδιαφέροντος

Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Γράψου στο Newsletter μας

Δήλωσε ενδιαφέρον!