Σεμινάριο Ethnic Κουζίνας (Ιταλική, Μεξικανική, Ασιατική)

Τι είναι η Ethnic κουζίνα;

Ethnic ή διαφορετικά, εθνική κουζίνα, είναι η παραδοσιακή κουζίνα κάθε χώρας. Η φιλοσοφία, οι πρώτες ύλες, η κουλτούρα, η ιστορία μιας χώρας εκπροσωπείται σε μεγάλο βαθμό από την κουζίνα της και γι’ αυτό το λόγο αποτελεί βασικό κομμάτι του εκάστοτε πολιτισμού. Το κλίμα, οι αγροτικές και κτηνοτροφικές παραγωγές, η ευδοκίμηση συγκεκριμένων ειδών και ποικιλιών, ακόμη και το υψόμετρο επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται το μαγειρικό έθιμο ενός τόπου το οποίο στη συνέχεια παίρνει τη μορφή της παράδοσης και καθιερώνει το στίγμα της στον παγκόσμιο γευστικό χάρτη. Σήμερα η μαγειρική αποτελεί ένα εισιτήριο για ταξίδια σε μέρη μακρινά και πολλές φορές άγνωστα κι έτσι η δημοτικότητα της ethnic κουζίνας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Μικροί και μεγαλύτεροι χώροι, σε κάθε γωνιά της πόλης, μετατρέπονται σε «βάσεις απογείωσης» για τους πιο εξωτικούς προορισμούς!

Τι θα μάθω στο σεμινάριο Ethnic Κουζίνας της Eurotraining;

Η μύηση στην Ethnic κουζίνα ισοδυναμεί με έναν περίπατο σε ένα μονοπάτι γεμάτο εξερεύνηση, απόκτηση γνώσεων και πολυπολιτισμικής κουλτούρας, ανοιχτούς γευστικούς ορίζοντες και φαντασία. Το σεμινάριο Ethnic Κουζίνας αποτελείται από τρεις ενότητες. Η κάθε ενότητα είναι αυτοτελής. Ο κάθε συμμετέχοντας μπορεί να διαλέξει το πλήρες πρόγραμμα είτε μεμονωμένα όποιες και όσες ενότητες θέλει.
Οι τρεις ενότητες είναι η Ιταλική, Μεξικανική και Ασιατική κουζίνα. Σωστή επιλογή υλικών, μυστικά των παραδοσιακών συνταγών, σωστές κοπές, tricks για το κατάλληλο foodstyling των πιάτων τριών εκ των σημαντικότερων γαστρονομιών του πλανήτη, είναι μερικά μόνο από τα εφόδια που θα συγκαταλέξει στις γνώσεις του ο συμμετέχοντας μετά το πέρας του σεμιναρίου, καθιστώντας τον ικανό να ανταποκριθεί σε συνθήκες επαγγελματικών απαιτήσεων.

Ιταλική Κουζίνα

Η Ιταλική γαστρονομία αποτελεί μία από τις «μητέρες» της μαγειρικής τέχνης, ενώ τα πιάτα της έχουν εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Στην ενότητα της Ιταλικής Κουζίνας θα διδαχθούν τα μυστικά του risotto, των ζυμαρικών και των βασικών ζυμών. Τρόποι παρασκευής, συνταγές για τις παραδοσιακές σάλτσες (napolitana, carbonara, puttanesca, pesto, bolognese) και ζύμες (pizza, focaccia, bruschetta), κλασικά ιταλικά πιάτα (minestrone soup, penne di polo, ragu) θα σε μετατρέψουν σε αυθεντικό Ιταλό σεφ!

Μεξικανική Κουζίνα

Η εξωτική και πικάντικη γεύση της Μεξικάνικης Κουζίνας έχει βαθιές ρίζες στο χρόνο και την ιστορία. Στην ενότητα της Μεξικάνικης Κουζίνας θα διδαχθούν οι τρόποι παρασκευής των βασικών πιτών (tacos, tortillas), γεμίσεις burrito και παραδοσιακές συνταγές (fajitas, chili con carne, avocado soup, pico de gallo), που σε συνδυασμό με τη μύηση στην κουλτούρα αυτής της ξεχωριστής χώρας θα σου δώσουν όλα τα εφόδια για να μπεις σε μια επαγγελματική κουζίνα και να πεις «Hola amigos!».

Ασιατική Κουζίνα

Η Ασιατική γαστρονομία γνωρίζει παγκόσμια αναγνώριση και τείνει να γίνεται ολοένα και πιο λαοφιλής. Στην ενότητα της Ασιατικής Κουζίνας θα διδαχθούν οι βασικές αρχές Sushi (maki rolls, inside- out rolls, nigiri, shasimi, uramaki, temaki) και συνταγές στο Wok (tai soup, noodles, stir fry beefs, fried rice, vegetables tempura, shrimp tempura) ενώ θα γίνει εισαγωγή στις βασικές κοπές και σάλτσες, εφοδιάζοντάς σε με όλες τις απαραίτητες γνώσεις που θα επιτρέψουν την ένταξή σου σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον.
Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Το σεμινάριο Ethnic Κουζίνας απευθύνεται σε απόφοιτους και φοιτητές σχολών μαγειρικής και τουριστικών επαγγελμάτων, επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ερασιτέχνες μάγειρες και λάτρεις της μαγειρικής.

01

Διάρκεια
60 ώρες

02

Διεξαγωγή
Πρωινά & Απογευματινά τμήματα

03

Τρόπος Παρακολούθησης
Δια ζώσης

04

Πιστοποίηση
Βεβαίωση Παρακολούθησης ή Πιστοποίηση Unicert (προαιρετικά)

05

Κόστος συμμετοχής
Τηλεφωνήστε στο 210-3306086 για ειδικές προσφορές στο σεμινάριο

06

Υλοποίηση
Στο εργαστήριο μαγειρικής

Σεμινάριο Ethnic Κουζίνας (Ιταλική, Μεξικανική, Ασιατική)

Μεξικάνικη Κουζίνα:

 • Tacos
 • Burritos
 • Tortillas
 • Chili con carne
 • Fajitas
 • Pico de gallo
 • Σούπα αβοκάντο
 • Γκουακαμόλες με νάτσος

Ασιατική Κουζίνα:

 • Sushi: maki rolls, inside out, nigiri, tataki
 • Wok time: Noodles αυγού, Stir Fry, Fried rice, Tai soup, Noodles με πάπια, Stir fry με πάπια, Stir fry beef, Chicken fried rise, Dumplings, Spring Rolls, Tempura γαρίδα, Tempura λαχανικών.

Ιταλική κουζίνα:

 • Pasta (Ναπολιτέν, Καρμπονάρα, Pesto)
 • Πίτσα
 • Φοκάτσια
 • Κοτόπουλο caprese, katsatore
 • Μπρουσκέτες
 • Μοσχαράκι Ραγού
 • Ραβιόλια γεμιστά
 • Σούπα μινεστρόνε
 • Μπουράτα Καπρέζε
 • Αματριτσιάνα
 • Μπολονέζ

Εισηγητής

Ηλίας Στινινάς: Ο Ηλίας Σιτινάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1986. Τελείωσε το ενιαίο λύκειο τον Μάϊο του 2004 και πέρασε στο ΤΕΙ Πειραιά, αλλά τον κέρδισε η μεγάλη του αγάπη, η μαγειρική κ σπούδασε σε ιδιωτικό ΙΕΚ μέχρι τον Μάϊο του 2006. Η μαγειρική περιπέτεια ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2006 σε γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης και νησιών.
Σταθμός στην καριέρα του ήταν το 2009 οπού εργάστηκε σαν Sous chef στο 5***** Chios Chandris ,του ομίλου Χανδρή. Έκτοτε, εργάστηκε εκ νέου σε γνωστά εστιατόρια της πόλης, παρακολουθώντας παράλληλα σεμινάρια γνωστών σεφ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το καλοκαίρι του 2013 συνεργάζεται με γνωστό εφοπλιστή, έχοντας την θέση του Head Chef, της εταιρείας Emirates, με catering και εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Παράλληλα, η δίψα του για μάθηση δεν σταμάτησε, συνεχίζοντας τα σεμινάρια και τα ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό ανακαλύπτοντας νέες, εμπειρίες, γεύσεις και τεχνικές. Από τον Σεπτέμβρη του 2017 είναι προσωπικός chef του Γερμανού Πρέσβη. Εργάζεται επίσης, ως Private Chef και ως Consulting Chef σε διάφορες τουριστικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

Τμήματα

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή για να επιτυγχάνεται ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία. Τα μαθήματα για το σεμινάριο Ethnic Κουζίνας πραγματοποιούνται 1 φορά τον μήνα στις πιστοποιημένες δομές μας.

Χώροι Διεξαγωγής

Το EUROTraining διαθέτει πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ποιοτική κατάρτιση.

Αθήνα: Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, 210 3306086

Δείτε τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις μας!

Αίτηση Ενδιαφέροντος

Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Γράψου στο Newsletter μας

Κάνε αίτηση!