Σεμινάριο Ιταλικής Κουζίνας

Τι είναι η Ιταλική Κουζίνα;

Η Ιταλική Κουζίνα έχεις τις ρίζες της βαθιά μέσα στο χρόνο αφού αποτελεί μία από τις αρχαιότερες του κόσμου. Σε αυτή χρωστάμε το πλέον αγαπημένο υλικό μεγάλων και μικρών, το μακαρόνι ή αλλιώς pasta, το οποίο εμφανίστηκε το 1154 στη Σικελία αλλά και εδέσματα όπως η pizza και το risotto που ανήκουν στα δημοφιλέστερα πιάτα παγκοσμίως. Με σαφή γαστρονομική επιρροή από την αρχαία Ελλάδα και τη Νορμανδία, η Ιταλία καθιερώθηκε στο διεθνή γευστικό χάρτη χάρη στην απλότητα των πιάτων και την ποιότητα των υλικών της. Ιδιαίτερο είναι και το γεγονός πως η μαγειρική παράδοση της χώρας διαχωρίζεται σε τρεις ζώνες, αφού η Βόρεια Ιταλία καθιέρωσε το risotto, η κεντρική το tortellini και η Νότια την pizza και την pasta. Οι χαρακτηριστικές πρώτες ύλες είναι η τομάτα, το σκόρδο, το τυρί αλλά και ο espresso, τον οποίο πολύ συχνά χρησιμοποιούν και στις μαγειρικές συνταγές. Γνωστή για τα τυριά, τα αλλαντικά και τα κρασιά της, η Ιταλική Κουζίνα είναι αδιαμφισβήτητα η πιο λαοφιλής από όλες τις εθνικές κουζίνες παγκοσμίως γι’ αυτό απαριθμεί αμέτρητα εστιατόρια σε κάθε γωνιά της γης.

Τι θα μάθω στο σεμινάριο Ιταλικής Κουζίνας της Eurotraining;

Η γνωριμία με την Ιταλική Κουζίνα και η μύηση μέσω επαγγελματικών όρων στα μυστικά της, απαιτεί ουσιαστική γνώση των βασικών συνταγών, μελέτη, μεθοδικότητα και πρακτική εξάσκηση. Στο σεμινάριο Ιταλικής Κουζίνας της Eurotraining ο συμμετέχων θα διδαχθεί τις βασικές συνταγές του risotto, της pasta και των ζυμών (pizza, focaccia, bruschetta), παραδοσιακές σάλτσες (napolitana, carbonara, puttanesca, pesto, Bolognese) και αυθεντικά ιταλικά πιάτα (minestrone soup, penne di polo, ragu). Η σωστή διαλογή των πρώτων υλών και η αρμόζουσα παρουσίαση του πιάτου θα ολοκληρώσει τον κύκλο των γνώσεων, οι οποίες μετά το πέρας του σεμιναρίου θα καταστήσουν τον συμμετέχοντα ικανό να συνομιλεί σε επαγγελματικό επίπεδο.

Για ποιο λόγο να επιλέξω το σεμινάριο Ιταλικής Κουζίνας της Εurotraining;

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Eurotraining δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης πολλά χρόνια και συνεργάζεται με έμπειρους και διακεκριμένους στο χώρο τους διδάσκοντες. Οι εργαστηριακές δομές της είναι τελευταίας τεχνολογίας έτσι ώστε ο εκπαιδευόμενος να έρχεται σε επαφή με συνθήκες επαγγελματικού επιπέδου. Οι επαγγελματικές κουζίνες της Eurotraining θα δώσουν σε κάθε συμμετέχοντα την ευκαιρία να μυηθεί στον κόσμο της Ιταλικής Κουζίνας και να εξασκήσει στην πράξη όσα τις θεωρητικές γνώσεις που απέκτησε. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συναντήσεων, θα έχει λάβει μια σφαιρική εκπαίδευση, την οποία θα μπορεί να εφαρμόσει ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Το σεμινάριο Ιταλικής Κουζίνας απευθύνεται σε απόφοιτους και φοιτητές σχολών μαγειρικής και τουριστικών επαγγελμάτων, επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ερασιτέχνες μάγειρες και λάτρεις της μαγειρικής.

01

Διάρκεια
20 ώρες

02

Διεξαγωγή
Πρωινά & Απογευματινά τμήματα

03

Τρόπος Παρακολούθησης
Δια ζώσης

04

Πιστοποίηση
Βεβαίωση Παρακολούθησης ή Πιστοποίηση Unicert (προαιρετικά)

05

Κόστος συμμετοχής
Τηλεφωνήστε στο 210-3306086 για ειδικές προσφορές στο σεμινάριο

06

Υλοποίηση
Στο εργαστήριο μαγειρικής

Σεμινάριο Ιταλικής Κουζίνας

 • Pasta (napolitana, carbonara, puttanesca, pesto, bolognese)
 • Πίτσα
 • Φοκάτσια
 • Κοτόπουλο caprese, katsatore
 • Μπρουσκέτες
 • Μοσχαράκι Ραγού
 • Ραβιόλια γεμιστά
 • Σούπα μινεστρόνε
 • Μπουράτα Καπρέζε
 • Αματριτσιάνα
 • Μπολονέζ

Εισηγητής

Ηλίας Στινινάς: Ο Ηλίας Σιτινάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1986. Τελείωσε το ενιαίο λύκειο τον Μάϊο του 2004 και πέρασε στο ΤΕΙ Πειραιά, αλλά τον κέρδισε η μεγάλη του αγάπη, η μαγειρική κ σπούδασε σε ιδιωτικό ΙΕΚ μέχρι τον Μάϊο του 2006. Η μαγειρική περιπέτεια ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2006 σε γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης και νησιών.
Σταθμός στην καριέρα του ήταν το 2009 οπού εργάστηκε σαν Sous chef στο 5***** Chios Chandris ,του ομίλου Χανδρή. Έκτοτε, εργάστηκε εκ νέου σε γνωστά εστιατόρια της πόλης, παρακολουθώντας παράλληλα σεμινάρια γνωστών σεφ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το καλοκαίρι του 2013 συνεργάζεται με γνωστό εφοπλιστή, έχοντας την θέση του Head Chef, της εταιρείας Emirates, με catering και εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Παράλληλα, η δίψα του για μάθηση δεν σταμάτησε, συνεχίζοντας τα σεμινάρια και τα ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό ανακαλύπτοντας νέες, εμπειρίες, γεύσεις και τεχνικές. Από τον Σεπτέμβρη του 2017 είναι προσωπικός chef του Γερμανού Πρέσβη. Εργάζεται επίσης, ως Private Chef και ως Consulting Chef σε διάφορες τουριστικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

Τμήματα

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή για να επιτυγχάνεται ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία. Τα μαθήματα για το σεμινάριο Ιταλικής Κουζίνας πραγματοποιούνται 1 φορά τον μήνα στις πιστοποιημένες δομές μας.

Χώροι Διεξαγωγής

Το EUROTraining διαθέτει πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ποιοτική κατάρτιση.

Αθήνα: Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, 210 3306086

Δείτε τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις μας!

Αίτηση Ενδιαφέροντος

Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Γράψου στο Newsletter μας

Κάνε αίτηση!