Σεμινάριο Καλλιτεχνικής Καραμέλας

Τι είναι η καλλιτεχνική καραμέλα;

Η ζαχαροπλαστική είναι η τέχνη εκείνη που γεμίζει τη ζωή και… τις προθήκες των ζαχαροπλαστείων με γλυκές δημιουργίες. Ως τέχνη της ακρίβειας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επιστήμη της χημείας, γι’ αυτό και η λεπτομέρεια είναι πάντα σημαντική ακόμη και για την πιο εύκολη συνταγή. Η καριέρα ενός pastry chef περνάει μέσα από γλυκούς πειρασμούς και ατελείωτη δημιουργικότητα, γι’ αυτό κι ένας από τους κλάδους της ζαχαροπλαστικής, που έχει αναπτυχθεί ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια είναι η Καλλιτεχνική Ζαχαροπλαστική. Τι είναι όμως η Καλλιτεχνική Ζαχαροπλαστική; Είναι μια μορφή τέχνης, στην οποία η ζάχαρη λειτουργεί ως μέσο για τη δημιουργία πραγματικών έργων τέχνης. Η καλλιτεχνική καραμέλα και οι τρεις τεχνικές παρασκευής της είναι ένα μέσο κατασκευής μικρών «γλυπτών» τα οποία μπορούν να κοσμήσουν ένα επίσημο γεύμα, να καταστήσουν εντυπωσιακό ένα buffet, να δώσουν χαρακτήρα σε ένα θεματικό δείπνο ή να εκπλήξουν τους καλεσμένους σας.

Τι θα μάθω στο σεμινάριο Καλλιτεχνικής Καραμέλας της Eurotraining;

Η καλλιτεχνική καραμέλα είναι μια υψηλών απαιτήσεων παρασκευή που απαιτεί συστηματική γνώση και τριβή. Στο σεμινάριο καλλιτεχνικής καραμέλας θα διδαχθούν ο τρόπος παρασκευής της (βασική συνταγή καραμέλας) και οι τρεις τεχνικές που χρησιμοποιούνται (φυσητή, τραβηχτή, χυτή). Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου ο συμμετέχων θα έχει αποκτήσει θεμελιώδεις γνώσεις στον τομέα της καλλιτεχνικής ζαχαροπλαστικής και εμπειρία μέσω της πρακτικής εξάσκησης, οι οποίες θα του επιτρέπουν την εφαρμογή των τεχνικών σε συνθήκες επαγγελματικών απαιτήσεων.

Για ποιο λόγο να επιλέξω το σεμινάριο Καλλιτεχνικής Καραμέλας της Εurotraining;

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Eurotraining δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης πολλά χρόνια και συνεργάζεται με έμπειρους και διακεκριμένους στο χώρο τους διδάσκοντες. Οι εργαστηριακές δομές της είναι τελευταίας τεχνολογίας έτσι ώστε ο εκπαιδευόμενος να έρχεται σε επαφή με συνθήκες επαγγελματικού επιπέδου. Οι επαγγελματικές κουζίνες της Eurotraining θα δώσουν σε κάθε συμμετέχοντα την ευκαιρία να μάθει τις τεχνικές και τα μυστικά της Καλλιτεχνικής Καραμέλας και να εξασκήσει στην πράξη όσα έμαθε. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συναντήσεων, θα έχει αποκτήσει σημαντικές γνώσεις τις οποίες θα μπορεί να εξασκήσει ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Το σεμινάριο Καλλιτεχνικής Καραμέλας απευθύνεται σε απόφοιτους και φοιτητές σχολών ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής και τουριστικών επαγγελμάτων, επαγγελματίες στο χώρο της ζαχαροπλαστικής και της εστίασης, ιδιοκτήτες ζαχαροπλαστείων, ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες αλλά και λάτρεις της ζαχαροπλαστικής.

01

Διάρκεια
10 ώρες

02

Διεξαγωγή
Πρωινά & Απογευματινά τμήματα

03

Τρόπος Παρακολούθησης
Δια ζώσης

04

Πιστοποίηση
Βεβαίωση Παρακολούθησης ή Πιστοποίηση Unicert (προαιρετικά)

05

Κόστος συμμετοχής
Τηλεφωνήστε στο 210-3306086 για να ενημερωθείτε για προσφορά στα νέα σεμινάρια

06

Υλοποίηση
Στο εργαστήριο μαγειρικής

Σεμινάριο Καλλιτεχνικής Καραμέλας

Θεωρία

  • Σύσταση καραμέλας
  • Βαθμοί Επεξεργασίας καραμέλας

Εργαστήριο

  • Επεξεργασία καραμέλας
  • Τρόποι χρωματισμού καραμέλας
  • Καραμέλες με διάφορες γεύσεις
  • Μορφοποίηση σε διάφορα σχήματα

Εισηγητής

Παπαδάτος Παναγιώτης : Πολυβραβευμένος pastry chef, με σπουδές σε Ελλάδα και Γαλλία, με ειδίκευση στην καλλιτεχνική ζαχαροπλαστική.

Τμήματα

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή για να επιτυγχάνεται ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.
Τα μαθήματα για το σεμινάριο Καλλιτεχνικής Καραμέλας θα πραγματοποιηθούν σε μία συνάντηση 5 ωρών στις πιστοποιημένες δομές μας.

Χώροι Διεξαγωγής

Το EUROTraining διαθέτει πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ποιοτική κατάρτιση.

Αθήνα: Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, 210 3306086

Δείτε τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις μας!

Αίτηση Ενδιαφέροντος

Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Γράψου στο Newsletter μας

Κάνε αίτηση!