Σεμινάριο Μεξικάνικης Κουζίνας

Τι είναι η Μεξικάνικη Κουζίνα;

Η Μεξικάνικη Κουζίνα έχει μια ιστορία μακραίωνη και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα. Η πολύχρωμη γαστρονομία το Μεξικού οφείλει το ξεχωριστό της γεύσης της στους Αζτέκους και τους Μάγια αλλά και τις επιρροές των Ισπανών, τόσο σε ύλες όσο και σε τεχνικές, που έφεραν καταφθάνοντας στην Αμερική. Οι θρυλικές φυλές με την ξεχωριστή κουλτούρα και η εισαγωγή πρώτων υλών από την Ευρώπη άρχισαν να δίνουν την πρώτη μορφή στη μεξικανική γαστρονομία, η οποία μέσα στους αιώνες απέκτησε ισχυρή ταυτότητα και καθιερώθηκε σε όλο τον κόσμο ως μία από τις πλέον πολύχρωμες και γευστικές κουζίνες, με ιδιαίτερη συλλογική συμμετοχή σε ολόκληρη την τροφική αλυσίδα, που ξεκινά από τη σπορά και φθάνει ως το μαγείρεμα. Η βάση της είναι το καλαμπόκι, τα φασόλια και το τσίλι αλλά και οι ιδιαίτερες τεχνικές που χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα, τόσο στην καλλιέργεια (μύρπες και κινάμπα) όσο και στο μαγείρεμα (ντιξαμαλοποίηση). Συγκαταλέχθηκε στα μνημεία άυλης κληρονομιάς της ανθρωπότητας στον κατάλογο της UNESCO το 2010, ενώ η επιρροή των λαών που πέρασαν και κυριάρχησαν στη χώρα, άφησε έντονο το στίγμα και στην κουζίνα. Σήμερα κάνουμε λόγο για μια γαστρονομική εμπειρία, πλούσια σε μπαχαρικά και λαχανικά, με γευστικές πίτες (tacos, burritos κ.α) και ιδιαίτερους τρόπους μαγειρέματος του κρέατος που μπορεί να παρουσιαστεί τόσο σε street food μορφή όσο και στο μενού ενός ακριβού εστιατορίου.

Τι θα μάθω στο σεμινάριο Μεξικάνικης Κουζίνας της Eurotraining;

Η Μεξικάνικη Κουζίνα κρύβει μια βαθιά κουλτούρα που καθρεφτίζει μια ιστορία αιώνων. Το εισιτήριο για να μπει κανείς στα πολύχρωμα και μυρωδάτα μονοπάτια της είναι η αφομοίωση της φιλοσοφίας της, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη γνώση των αυθεντικών παραδοσιακών πιάτων της. Στο σεμινάριο Μεξικάνικης Κουζίνας της Eurotraining, ο συμμετέχων θα μάθει αρχικά τη σωστή επιλογή των πρώτων υλών και στη συνέχεια τους τρόπους παρασκευής των βασικών πιτών (tacos, tortillas), γεμίσεις burrito και παραδοσιακές συνταγές (fajitas, chili con carne, avocado soup, pico de gallo, guacamole, nachos). Το σωστό food styling είναι φυσικά αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας εκμάθησης, η οποία μετά την ολοκλήρωσή της θα έχει επανδρώσει το συμμετέχοντα με τα απαραίτητα εφόδια ενός chef.

Για ποιο λόγο να επιλέξω το σεμινάριο Ασιατικής Κουζίνας της Εurotraining;

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Eurotraining δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης πολλά χρόνια και συνεργάζεται με έμπειρους και διακεκριμένους στο χώρο τους διδάσκοντες. Οι εργαστηριακές δομές της είναι τελευταίας τεχνολογίας έτσι ώστε ο εκπαιδευόμενος να έρχεται σε επαφή με συνθήκες επαγγελματικού επιπέδου. Οι επαγγελματικές κουζίνες της Eurotraining θα δώσουν σε κάθε συμμετέχοντα την ευκαιρία να μυηθεί στον κόσμο της Μεξικάνικης Κουζίνας και να εξασκήσει στην πράξη όσα τις θεωρητικές γνώσεις που απέκτησε. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συναντήσεων, θα έχει λάβει μια σφαιρική εκπαίδευση, την οποία θα μπορεί να εφαρμόσει ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Το σεμινάριο Μεξικάνικης Κουζίνας απευθύνεται σε απόφοιτους και φοιτητές σχολών μαγειρικής και τουριστικών επαγγελμάτων, επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ερασιτέχνες μάγειρες και λάτρεις της μαγειρικής.

01

Διάρκεια
60 ώρες

02

Διεξαγωγή
Πρωινά & Απογευματινά τμήματα

03

Τρόπος Παρακολούθησης
Δια ζώσης

04

Πιστοποίηση
Βεβαίωση Παρακολούθησης ή Πιστοποίηση Unicert (προαιρετικά)

05

Κόστος συμμετοχής
Τηλεφωνήστε στο 210-3306086 για ειδικές προσφορές στο σεμινάριο

06

Υλοποίηση
Στο εργαστήριο μαγειρικής

Σεμινάριο Μεξικάνικης Κουζίνας

  • Tacos
  • Burritos
  • Tortillas
  • Chili con carne
  • Fajitas
  • Pico de gallo
  • Σούπα αβοκάντο
  • Γκουακαμόλε με νάτσος

Εισηγητής

Ηλίας Στινινάς: Ο Ηλίας Σιτινάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1986. Τελείωσε το ενιαίο λύκειο τον Μάϊο του 2004 και πέρασε στο ΤΕΙ Πειραιά, αλλά τον κέρδισε η μεγάλη του αγάπη, η μαγειρική κ σπούδασε σε ιδιωτικό ΙΕΚ μέχρι τον Μάϊο του 2006. Η μαγειρική περιπέτεια ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2006 σε γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης και νησιών.
Σταθμός στην καριέρα του ήταν το 2009 οπού εργάστηκε σαν Sous chef στο 5***** Chios Chandris ,του ομίλου Χανδρή. Έκτοτε, εργάστηκε εκ νέου σε γνωστά εστιατόρια της πόλης, παρακολουθώντας παράλληλα σεμινάρια γνωστών σεφ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το καλοκαίρι του 2013 συνεργάζεται με γνωστό εφοπλιστή, έχοντας την θέση του Head Chef, της εταιρείας Emirates, με catering και εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Παράλληλα, η δίψα του για μάθηση δεν σταμάτησε, συνεχίζοντας τα σεμινάρια και τα ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό ανακαλύπτοντας νέες, εμπειρίες, γεύσεις και τεχνικές. Από τον Σεπτέμβρη του 2017 είναι προσωπικός chef του Γερμανού Πρέσβη. Εργάζεται επίσης, ως Private Chef και ως Consulting Chef σε διάφορες τουριστικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

Τμήματα

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή για να επιτυγχάνεται ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία. Τα μαθήματα για το σεμινάριο Μεξικάνικης Κουζίνας πραγματοποιούνται 1 φορά τον μήνα στις πιστοποιημένες δομές μας.

Χώροι Διεξαγωγής

Το EUROTraining διαθέτει πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ποιοτική κατάρτιση.

Αθήνα: Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, 210 3306086

Δείτε τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις μας!

Αίτηση Ενδιαφέροντος

Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Γράψου στο Newsletter μας

Κάνε αίτηση!