Σεμινάριο Οροφοκομίας

Τι θα μάθω στο σεμινάριο Οροφοκομίας;

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος την απαραίτητη πρακτική τεχνογνωσία σε συνδυασμό με τις θεωρητικές γνώσεις, ώστε να είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας υψηλού επιπέδου. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν το ρόλο του τμήματος ορόφων, θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευθούν στην παροχή των προσφερόμενων υπηρεσιών και στις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις στο χώρο του housekeeping, θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για την οργάνωση και επίβλεψη όλων των εργασιών καθώς και των διοικητικών λειτουργιών του τμήματος οροφοκομίας.

Τι είναι η Οργάνωση και Λειτουργία Τμήματος Οροφοκομίας – Housekeeping Operations;

Ο τομέας των τουριστικών επαγγελμάτων και της φιλοξενίας γνωρίζει άνθιση και ως εκ τούτου διεύρυνση αλλά και βελτιστοποίηση των όρων του. Η συνεχής εξέλιξη των προσφερόμενων υπηρεσιών φιλοξενίας, οι υψηλές απαιτήσεις για παροχές ανώτερου επιπέδου και η ανάγκη για σωστή και εύρυθμη λειτουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας δημιούργησε την ανάγκη συνεργασίας με εξειδικευμένο προσωπικό στον τομέα της οροφοκομίας. Η οροφοκομία απαιτεί την οργάνωση, την καθαριότητα, την ευπρέπεια, τη σωστή εξυπηρέτηση, τον απόλυτο έλεγχο του εκάστοτε ορόφου μιας ξενοδοχειακής μονάδας και αποτελεί ένα από τα πλέον ζωτικής σημασίας τμήματα αυτής. Ο Υπεύθυνος Οροφοκομίας καλείται να συντονίζει και να έχει υπό τον έλεγχό του τη σωστή λειτουργία όλου του τμήματος και γι’ αυτό το λόγο ο ρόλος του είναι σημαίνων.

Για ποιο λόγο να επιλέξω το σεμινάριο Οργάνωσης και Λειτουργίας Τμήματος Οροφοκομίας της Εurotraining;

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Eurotraining δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης πολλά χρόνια και συνεργάζεται με έμπειρους και διακεκριμένους στο χώρο τους διδάσκοντες. Οι εργαστηριακές δομές της είναι τελευταίας τεχνολογίας έτσι ώστε ο εκπαιδευόμενος να έρχεται σε επαφή με συνθήκες επαγγελματικού επιπέδου. Βασικό μέλημα της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας της Eurotraining είναι η πρακτική εξάσκηση των θεωρητικών γνώσεων που λαμβάνει ο συμμετέχων, γι’ αυτό, ολοκληρώνοντας τον κύκλο σεμιναρίου Οργάνωσης και Λειτουργίας Τμήματος Οροφοκομίας, θα μπορεί είναι έτοιμος να εργαστεί σε ξενοδοχειακές μονάδες, επιβατηγά πλοία και κρουαζιερόπλοια, καζίνο ή σε δική του τουριστική μονάδα.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων στο τμήμα ορόφων, οι οποίοι επιθυμούν να συστηματοποιήσουν, να ανανεώσουν και να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους καθώς και να εξειδικευθούν. Επίσης απευθύνεται σε νεοεισερχόμενους ή ενδιαφερόμενους να εργαστούν στον κλάδο της φιλοξενίας καθώς και σε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους για τον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας και για τα καθήκοντα του προσωπικού οροφοκομίας.

01

Διάρκεια
20 ώρες

02

Διεξαγωγή
Πρωινά & Απογευματινά τμήματα

03

Τρόπος Παρακολούθησης
Δια ζώσης

04

Πιστοποίηση
Βεβαίωση Παρακολούθησης ή Πιστοποίηση Unicert (προαιρετικά)

05

Κόστος συμμετοχής
200€
Κάντε Early Subscribe και επωφεληθείτε 10% έκπτωση

06

Υλοποίηση
Στις πιστοποιημένες δομές του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eurotraining.

Σεμινάριο Οροφοκομίας

 • Σκοπός και προσφορά τμήματος ορόφων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία
 • Σύνθεση, οργάνωση και διοίκηση προσωπικού housekeeping
 • Χώροι αρμοδιότητας τμήματος οροφοκομίας
 • Εξοπλισμός τμήματος ορόφων
 • Προμήθειες housekeeping
 • Παρεχόμενες υπηρεσίες τμήματος ορόφων
 • Οργάνωση γραφείου τμήματος housekeeping
 • Ιματισμός ξενοδοχείων
 • Οργάνωση και λειτουργία πλυντηρίου και λινοθήκης
 • Συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα της ξενοδοχειακής μονάδας
 • Ενέργειες για τη διατήρηση σε άριστη κατάσταση του κτιρίου, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του housekeeping
 • Εξυπηρέτηση πελατών ,η συμβολή του τμήματος ορόφων
 • Διοικητικές λειτουργίες του τμήματος οροφοκομίας
 • Επαγγελματική αγωγή προσωπικού
 • Αγγλική ορολογία οροφοκομίας

Εισηγητής

Γιώργος Καλογερόπουλος : Απόφοιτος του Ξενοδοχειακού Τμήματος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ( ΟΤΕΚ ) Αναβύσσου .Έχει εργαστεί από το 2009 στο τμήμα οροφοκομίας στη θέση του βοηθού προϊσταμένης ορόφων σε ξενοδοχεία μεταξύ των οποίων : Astir Palace Vouliagmenis , Holiday Inn Attica Avenue, Metropolitan ( Chandris Hotels & Resorts) , Athens Ledra Hotel , Hilton Athens , Saint George Lycabettus .Έχει εργαστεί ως καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων σε τουριστικές σχολές (Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου ,καθώς και σε ιδιωτική σχολή).

Τμήματα

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή για να επιτυγχάνεται ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία. Τα μαθήματα για το σεμινάριο Οργάνωσης και Λειτουργίας Τμήματος Οροφοκομίας πραγματοποιούνται κάθε μήνα στις πιστοποιημένες δομές μας.

Χώροι Διεξαγωγής

Το EUROTraining διαθέτει πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ποιοτική κατάρτιση.

Αθήνα: Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, 210 3306086

Θεσσαλονίκη: Χρ. Πίψου 9, 2ος όροφος, 2310 508410

Βόλος: Στρ. Καλλέργη 26, Νεάπολη Βόλου, 24210 91390

Δείτε τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις μας!

Αίτηση Ενδιαφέροντος

Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Γράψου στο Newsletter μας

Κάνε αίτηση!