Τέσσερις προτάσεις για απολαυστικό καλοκαιρινό καφέ.

barista_seminar_eurotraining

Τέσσερις προτάσεις για απολαυστικό καλοκαιρινό καφέ.

Καφές ο πολύτιμος, καφές ο απαραίτητος, καφές ο απολαυστικός.
Είναι δεδομένο πια πως εάν υπάρχει μία ενωτική γραμμή που συνδέει τους ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη της γης και τους κάνει να απαντούν ομόφωνα «ναι», είναι η ερώτηση «θέλεις καφέ;»!
Οι λατρεμένοι κόκκοι που ανάλογα με τον τρόπο καύσης και άλεσης δίνουν διαφορετικά είδη καφέ είναι η καθημερινή απόλαυση που δεν έχει εποχή. Είναι πάντα εκεί, σερβιρισμένη στην αγαπημένη μας κούπα, στο φλυτζάνι της γιαγιάς ή στο ειδικό ποτήρι του έμπειρου barista και γεμίζει τους γευστικούς κάλυκες με αρώματα, ενώ ταυτόχρονα ξυπνάει σώμα και νου.

Το καλοκαίρι, με την άνοδο της θερμοκρασίας και την έμφυτη ανάγκη για κάτι δροσιστικό, υπάρχουν επιπλέον επιλογές ανάμεσα στις οποίες μπορείς να ελιχθείς και να κάνεις την μικρή προσωπική στιγμή της ημέρας σου ακόμη πιο λαχταριστή.

Affogato
Μετράει περίπου 25 χρόνια ζωής, ήρθε από την ειδική στο είδος Ιταλία και αποτελεί το πιο απολαυστικό «πνίξιμο» (affogare=πνίγω).
Βάλε μία μπάλα παγωτού βανίλια στο φλυτζάνι και περίχυσέ την με espresso.
Το αποτέλεσμα είναι κρεμώδες, γλυκό και υπέροχο!

Mazagran
Η σύλληψη αυτού του καφέ έγινε στην Αλγερία το 19ο αιώνα και αποτελεί μια πιο φρουτώδη πρόταση.
Φτιάξε διπλή δόση espresso και άφησε τη να φθάσει σε θερμοκρασία δωματίου ή βάλε το φλυτζάνι για λίγο στο ψυγείο.
Σε ένα ψηλό, στενό ποτήρι ανακάτεψε την ποσότητα της ζάχαρης που θέλεις με χυμό από μισό λεμόνι. Πρόσθεσε 4 παγάκια.
Χύσε τον καφέ μέσα στο ποτήρι με τη ζάχαρη, το λεμόνι και τα παγάκια.
Ιδανικά, συνόδευσέ το με ανθρακούχο νερό με γεύση λεμόνι.

Ca phe sua da ή Vietnamese Iced Coffee
Ο συγκεκριμένος καφές μας έρχεται από το Βιτενάμ και απευθύνεται σε όσους αγαπούν τις γλυκιές γεύσεις. Εάν πίνεις τον καφέ σου σκέτο, μάλλον αυτή η επιλογή δεν είναι για σένα.
Φτιάξε σκέτο καφέ φίλτρου.
Σε ένα ψηλό ποτήρι βάλε ¼ της συσκευασίας ζαχαρούχο γάλα και πάγο.
Χύσε τον καφέ πάνω από το ζαχαρούχο.
Έτοιμος!

Espresso Tonic
Οι φήμες λένε πως προέρχεται από τη Σουηδία, αλλά δεν είναι με βεβαιότητα εξακριβωμένη η προέλευσή του.
Φτιάξε διπλή δόση espresso και σε ένα ψηλό ποτήρι βάλε 100ml tonic και πάγο.
Περίχυσε το ποτήρι με τον espresso και προσέθεσε μισή φέτα λεμόνι.
Το ανθρακικό από το tonic δημιουργεί μια απολαυστικά δροσιστική αίσθηση!

Εάν θέλεις να γίνεις ειδικός στον καφέ και να ανακαλύψεις όλες τις μυστικές συνταγές, έλα στο επόμενο σεμινάριο barista και μάθε δίπλα στους πλέον καταρτισμένους επαγγελματίες!

Γράψου στο Newsletter μας

Δήλωσε ενδιαφέρον!